Cartiere din Oradea

Nu mai puțin de 30 de cartiere din Oradea sunt zonele care vă pot fi gazdă, vă pot oferi posibilitatea de a vizita cel puțin un obiectiv turistic sau vă pot trezi un interes de o oarecare natură.

Un număr mare, mic, indiferent cum îl considerați, aceste cartiere din Oradea sunt toate spații care, împreună, construiesc precum un puzzle orașul de pe Crișul Repede.

Printre toate aceste cartiere din Oradea se numără și Olosig, pe teritoriul căruia se întind mai multe obiective turistice, precum: muzee memoriale, Teatrul Regina Maria, Filarmonca de Stat, Casa Darvas La Roche, palate și multe altele. Nu departe de Olosig se află Subcetate, cartierul în care este amplasată Cetatea din Oradea. De asemenea, printre aceste cartiere din Oradea se mai enumeră și: Velența, Nufărul, Dimitrie Cantemir, Universității, Tokai, Dragoș Vodă, Splaiul Crișanei, Seleuș, Salca, Rogerius, Zona Industrială Vest, Zona Industrială Est, Podgoria, Orașul Nou, Oncea, Nicolae Iorga, Mihai Eminescu, Ioșia Sud, Ioșia Nord, Ioșia, Nicolae Grigorescu, Gheorghe Doja, Europa, Episcopia Bihor, Dorobanților, Decebal-Dacia, Calea Sântandrei și Calea Aradului.

Toate aceste cartiere din Oradea sunt delimitate de străzi și străduțe care poartă numele diferitor personaje din istoria demult apusă sau din istoria mai apropiată de noi, diferitor locații importante într-o oarecare perioadă etc. Iar, ce este foarte interesant, fosta Capitală Verde a României, declarată astfel în 2011, Oradea, însumează peste 17 parcuri importante și numeroase părculețe și spații verzi, după cum urmează: parcuri – 412.833 mp, scuaruri – 199.250 mp, aliniamente stradale – 895.412 mp, zone verzi în cvartale de locuit – 55.939 mp.

Iar pentru că mijloacele de transport în comun reprezintă un aspect important pentru comunitatea orădeană, vă anunțăm că puteți beneficia de acestea aproape din oricare dintre cele 30 de cartiere din Oradea.

Deși din punct de vedere numeric destul de multe, împărțite pe o suprafață de 11.610 ha, o parte dintre aceste cartiere din Oradea sunt numai bune de bătut la pas atunci când vrem să vizităm orașul.